Sakit di bahagian tulang pelvik,nak berjalan sgt sakit, nk baring ,atau nk bangun mesti sakit sgt2..

35 weeks#SeriusTanya #ingintahu Sye rase baby TU Dah macm nk keluar .

8 Balas

Mcm saya ni. Setiap 10 minit memang tak selesa kalau duduk, berdiri lama. Cari posisi atau aktiviti paling selesa. Kalau baring sy selesa banyak bantal, mengiring ke kiri, kepit bantal di kaki, tinggi kan kaki dgn bantal. Alas sisi kiri perut dgn bantal, ada bantal di belakang. 😅 Jadi kubu. Saya pun selesa berjalan brisk walk/ slow walk.

Sama sy pon.. sy 36mggu.. duk google2 rasa braxton hicks je kot.. mgkin contraction sebenar dlm seminggu lg kottt.. sy anak sulung gak ni.. payah betul nk tido sehari dua ni.. sbb rasa xselesa tu

Sama sis sakit sngt2 rasa tu. Tpi utk kurangkan sikit rasa dia kerap2 buat exercise yg buka area celah kangkang kita. Sakit tk hilang cuma boleh redakan sedikit

Sama.. Sakit dh berapa minggu, 37w 2d.moga dipermudahkan

mungkin baby dh masuk laluan

sama sis. sy 37w1d hari ne..

1d ago

Ya sis 🥰

sama saya pun. 35w jugak.

kan

1d ago

ye saya pn sebelum2 xpernah.. mgandung yg ni jadi mace tu perit nk tido nk baring tu sampai takut..skrg ni pulok duk mengeras ja