Anak pramatang

31week 6day... Susu apa yang sesuai , berat baby 1.39kg . Macam mana nak naik berat baby 😭

7 Balas

Byk kan mkn sayur2, kalau sy bayam, lobak merah & lobak putih buat sup je. Campur semua tu pun ok, letak isi ayam sikit. Breakfast ambik oat & kurma inshallah ok. First time mom susu mmg lmbt sikit keluar, bersabar teruskan pam untuk ransang pengeluaran susu. Saya dulu pun ambik masa 1 mggu lps bersalin baru susu start keluar, anak second ok xde mslh branak je terus ada susu.

Klau baby boleh minum susu dekat hospital tu tanya diorang susu apa yg diorang pakai...skg bnyak susu untuk baby pramatang sis..kena rajin try sy doa kan baby sis cepat2 sihat n boleh balik rumah🤲

saya dah bersalin tapi anak pramatang ada NICU sungai buloh, susu saya baru ada sikit , anak tak boleh minum susu formula sebab muntah², macam mana nak ada susu ya ?

2y ago

sy pon ank sulong pramatang jugak..bersalin dekat hospital sungai buloh...berat baby masa tu 1.32kg je..nak dekat 2 bulan duduk hospital...sy htr susu bdn 2 hari sekali...bila dapat duduk dgn baby..sy kasi betul2 susu bdn dgn susu yg hospital kasi... alhamdulillah seminggu je berat dia naik 1.80kg dh boleh balik😊

susu kne try and error , tngok kesesuaian bby... ank sy 2 org pramatang, try susu S26 , klau x okey try susu lain

kalau bg susu bdan..boleh cuba tmbah dgn similac hmf..

kena hold baby lat hospital tha ?

Anmum