Serah diri pada 37 minggu pprom +gbs

30week leaking, 37 kena serah diri adakah waktu itu berkemungkinan saya akan di paksa bersalin atau bagaimana?

6 Balas

Kes nk sama mcm sy, leaking ketuban awal waktu 21w, positif gbs n kena serah diri waktu 37 w. Coz high risk. Sy dah selamat bersalin waktu tu leaking lg 35 w terus p check hosp bukaan dh 4 cm. Induce drip. Paksa bersalin. Mostly klu dpt tarikh tu mmg paksa bersalin la sis

Saya pernah kena refer ke pakar dari KK sebab suspect leaking. Masa tu 36w4d. Pakar bagitahu kalau betul leaking and air ketuban bawah 10, memang kena warded. Cukup 37w terus paksa bersalin.

anak first saya leaking, yup kna pksa bersalin 37minggu, ni anak ke2 keras perut da kerap tp tkskit. tk g lg hospital.. 37juga ni

leaking cemana ea sis? saya 37 weeks dah seminggu lepas buang air kecil kalau lap mesti ada darah merah jambu sikit. tapi takda rasa sakit

2w ago

Sy xdak rasa sakit pun bukaan dh 4cm

tumpang tnye..klau gbs anak kene tahan di wad tak?atau skrg ni dah bleh bawak balik?

2w ago

Bergantung pada situasi semasa.

Kalau belum ada tanda bersalin, ya doktor akan induce.