air ketumban

28 mingu . tadi pergi appoiment kk jumpe dktr . Dktr scan baby normal , tapi air ketumban bnyk .baby pulak somsang lgi . memang normal ke air ketumban bnyk dan baby masih sonsang 28 minggu ? mcm mana ye nk kurangkan air ketumbn ? tq mummy2 , sory kalau soalan sy tungang langgang sedikit ?

2 Balas

Air ketuban bnyk mse kndungan 28w xpe.. Tp still kena monitor sbb bnyk kesan kalau air ketuban bnyk ni. Baby msih kedudukan songsang pun x perlu risau. Sbb baby boleh pusing lg tu. Lg pula air ketuban bnyk kan.. Lg sng baby nk gerak2 lgi. If 36w baby still songsang.. Yg tu highly likely czer.

5y ago

Sbb ramai ckp klu air ketuban kurang baby keluar awal takut pulak pramatang. Sy pun mkn la tembikai banyak2. Bila tau mcm ni takut pulak terlebih. Mcm mana nk bg air ketuban tu ideal je sukatan dia utk baby. Sy detail scan waktu 5month kk tak bg tau pun mcm mn nk tau air ketuban okay ke tak

Bukan air ketuban banyak tu bagus ke?

5y ago

dktr kk cakap air ketumban banyak sebab minum air manis terlampau bnyk . tkt ad berkaitan kencing manis mase pregnant 😊