Sesak Nafas

26 weeks selalu sesak nafas. Malam tidur x lena. ada tak macam sy?

5 Balas

saya pernah kena 25 w hritu , dada sampai sakit , kena tinggikan bantal waktu tidur. sejak tu jdi fobia. sbb kne tahan wrd doc nk pantau , tapi dh cek semula okay, cuma mmg mcmtu ada kwn sebelah katil saya pun ckp rasa mcm tecekik kan bila baring, lepas makan jgn terus baring duduk dlu dalam sejam lebih ke bru baring , sbb sblum tu lps makan je sy baring sbb penat dan mengantuk

3mo ago

dan doc kata jangan angkat berat, sbb masa tu saya angkat beras 5kg

samaaa tapi sy 28w. sebab baby dah makin besar, himpit ruang peparu, and saya sebab BP low sangat. tapi make sure next check up bagitau doktor tau. sebab sesak nafas boleh jadi simptom masalah lain yg lagi teruk juga macam pre-eclampsia.

saya guna inhaler viks klau x leh brnyawa

3mo ago

oh tu lah sebab menthol ni grey area kan. ada doktor kata selamat, ada doktor kata tak. alhamdulillah okay untuk sis. saya pun ada guna juga minyak urut yg ada menthol baru ni. tak tahan badan sakit sangat, tu je minyak yg ada, sapu juga takat rasa perlu. doa2 moga Allah jaga.

Cuba tidur bantal tinggi sikit…

saya mcm ni