Normal ke

22weeks 6days naik mendadak dri #60kg bulan lalu 4/04/2020 #68kg bulan nie 5/05/2020

37 Balas

Sy pun 17/3 53kg mase tu 25week, pastu 14/4 57kg. Naik 4kg jee dah kena tegur tp nasib baik mase 28/4 58kg jee . Dia siap cakap bagus dlm mase 2minggu naik 1kg Hahahaha awk dah scan detail kew dekat kk tu? Bby berat brape? Kalu bby berat normal okay takde masalah.

4y ago

Amin

Mak ai byk naik tu😄.. bg tips skit hehe.. sy booking weight 60kg.. boleh plk die trun x naik2 smpai skrg 57-58kg.. keje asik msuk blik dktor je siap pesan dktr sy xnk kena jmp pakar pemakanan kali ni tlg la haha😅( sbb 1st preggy berat trun kena jmp)

4y ago

Hihi

Sama macam saya mendadak naik. Cuma da nak masuk 38minggu ni berat sy maintain. Makan macam biasa je tapi tak tau la macam mana bole naik mendadak sampai obes waktu pregnant ni 😂 cuma alhamdulillah tak ada kencing manis dan darah tinggi. Syukur

4y ago

Amin2 tq sis....klw mkn x kuat jgk tpi x tw lh mkn sikit je dh naik

Sy sekarang 30 weeks spatutnya 44.1kg ja timbangan..tapi da 48kg...lebih 3.9kg ikut usia kandungan..terpaksa minum gula jumaat ni...tapi badan sy kurus ja...ada siapa ada pengalaman tak..badan kurus tp berat naik laju sangat

4y ago

X pe lah berat naik tuh janji kita sehat ye

sy baru je lepas check, naik 4kg 😂 doct bebel. Pkp ni apa activity ? makan ye.. selera dah sedap makan je kerja. kena diet sikit jga makan, had kan pegambilan gula. mcm mcm la doct pesan td 😂😂😂

4y ago

Bdn nie2 je sis berat je naik

Better minum air gula. Takut gdm. Bahaya kt ibu dan kandungan. Jgn takut minum air gula,selalu org dok risau kena minum air gula, patutnya risau kalu jadi apa2 kt baby atau ibu. Mcm2 kesan kalu ada gdm.

4y ago

Tq sis nasihat nya

Saya pun naik mndadak.dr 51kg-79.5kg😜..sampai 3x nurse soh mnum air gula..tapi result gula saya elok je...scan baby berat normal..bersalin 39w 2day baby berat 3.50kg😊

4y ago

Sbr tw

Saya pun pernah mcm tu. Dalam sebulan, naik berat badan almost 10 kg. Masa tu dah 3rd trimester. Jadi repeat minum air gula. Alhamdulillah, normal je. Tak de gdm.

4y ago

Kena minum gula lah ya

Berat sy 56kg before pregnant. Everytime timbang masa check up memang naik. Dan skrg dah 8 bulan berat saya 90kg. Hahahahahahahahahahhahahahahah. Bayangkan...

4y ago

Ya mmg pelik....berat skg 68 tinggie 156

Berat booking 57 kg 8 weeks..now berat 62.5 26 weeks..4 minggu lepas start naik berat badan..sblm2 ni berat badan naik turun & static je..

4y ago

Berat sblm pregy 55 kdang2 kalau diet dpt la 53 hu..hu..