39minggu 4hari Belum ada tanda bersalin

2/10 kena jumpa doc kalau tak bersalin lagi, hari tu scan dekat swasta 39 minggu baby dah dekat 3.2kg, agak² jumpa doc ni kena masuk wad terus @ doc bagi masa seminggu lagi, ada yang berpengalaman dak #firstmom

3 Balas

Saya ni baru bersalin 40weeks. Dr induce sebab air dh kurang. Nasib indice sebab lepas baby lahir, dia terus berak atas aku, dr pun kata takut dia berak kat dalam je. Tapi kalau situasi kak ok, air cukup semua, jgn risau je, bnyk jalan, paling penting tu naik turun tangga, kasi bawa buka cepat. Kalau mcm saya xnak buka lagi, dia masukkan balon untuk buka laluan

2y ago

Itu la takut kalau baby stress @ berak kt dalam, hari2 buat exercise jalan satu taman baby seronok lagi duduk dalam perut 😂😂

Saya due patutnya 1/10, sekarang masih belum bersalin dan belum turun tanda. Last scan masa 39w 3d berat baby dah 3.2kg. Doctor bagi masa sampai 3/10 ni kalau x bersalin jugak pagi tu kena admit ward untuk induce. Ada orang dapat masa seminggu kalau overdue tapi saya dapat awal pulak x pasti kenapa 😅

2y ago

Lbh kurang sama dgn sy lah sis..skrg dh 38w 5d..last week bby dh 3.1kg..tadi doktor ckp mnggu dpn 5/10 checkup lg skli klau masih x de apa doktor sruh ambk surat utk induce sb x de bukaan..doktor takut berat bby naik lg..

Selalunya dktr kk bg surat serah diri (5-6 hari slps due) klu takde gdm. Then hari2 kena dtg KK utk check jantung bby smpai tarikh serah diri.

2y ago

Ptg2 jalan kot taman buat exercise baby xnak kluar jugak, ha ah dkat2 due ni nk ckup 10 pon lewat ptg sllu tgh hari dh ckup dh