Perut rasa lain 33 weeks

2 hari lepas perut mengeras mungkin disebabkan sye terlalu penat bekerja. Bangun pagi ni perut rasa lain, rasa lembik dan ringan je walaupun dah makan mcm2. Baby kick ok, cukup 10 tendangan. Cumanya, sye risau hari ni dia gerak slow je x mcm sebelum2 ni tendangan kuat, perut pon rse lembik semacam. Normal ke? #ingintahu #firstmom

3 Balas

sy Pon sama...Ade masa satu hari mmg aktif...sy ada baca perkmbngan die 90% die mmg tido..asal gerak ckup time 10x..pntau je sis...kjutkan bby..mngiring Kiri Dan kjutkan die

2y ago

terima kasih atas komen sis. sye dah ke hospital, skg kene warded utk pemantauan jantung baby. td check jantung baby ok n normal je... cuma doktor scan saiz/panjang kaki baby kecil x mcm 33 weeks. mohon doakan baby sye sihat2 je 🤲🥹 #risau

klau gerakkan ckup 10 bby ok sbb 30w keatas rahim sempit dan bby susah nak bgrak mcm before

lebih baik ke hospital...apa2 perkara,hospital boleh pantau☺

2y ago

hai terima kasih awak. sye dah ke hospital pagi ni. jantung baby normal... tp doktor scan saiz/panjang kaki baby kecil tak mcm 33 minggu. Sye kene warded utk pemantauan jantung baby dalam sehari dua. tp tu la, tak tahu nak ckp apa bila doktor kata saiz kaki kecik. 😭 luluh hati dengar... mohon doakan baby sye sihat2 je 🤲🥹