Asid folik

1st time pregnant.. g chk d klinik swasta.. tiada urine test..cz dh chk dr rumah.. so Doc chk tekanan darah n timbang berat.. dan dberi vitamin shaja. Skrg kandungan dh 6mgu.. nk tnya.. 1. NORMAL KE TIDAK YE CHK UP MCM TU JE..? (Mgkin musim covid) 2. Blh je mkn vitamin ganti acid folik? #ingintahu #bantusharing #firstbaby

2 Balas

Selalu kalau dr dah tengok kita punya UTP tu double line mmg diorg akan akan buat basic check je. Urine test kalau kita nak buat lg skli. Ambil darah, timbang berat. Sbb nak scan pun tak nampak ape lagi. Skrg pun sy makan vitamin OBiMiN je. Dlm vitamin tu doc cakap dah ada skli sikit folid asid. Tp kalau nak kita nak tambah folid asid sendiri pun boleh je.

tq Puan.. kgsi pengalaman