Pergerakan baby.

19 minggu 5 hari tapi saya pun x taw macamana rasanya pergerakan baby tu..ada pernah sekali rasa denyut² dari dalam perut..kadang rasa perut keras²..baby saya ke tu? Haha😂#firstmom

6 Balas

Saya 18weeks start rasa pelik2 dkt perut, satu time tu tgh tunggu giliran dkt kk, tgk perut dah nampak bergerak perut tu mcm benda timbul. Sah dah baby tu. Masuk 20weeks lagi kerap rasa. Bila cerita dgn orang, dorang ckp awal lagi nak rasa. Bila nak rakam pandai pula baby senyap

kalau rsa ada sesuatu menendang dlm perut tu atau rsa pergerakan lain mcm,baby gerak la tu. tapi x semua badan sama. ada yg 20 weeks dh boleh rsa baby gerak. ada yg 28 weeks Bru boleh rsa.

Saya pun 19w3d tpi xde rasa pape lg kdng2 tu ad berbnjol kt tngh2 xpon belah kiri

sama mcm sy, kejab denyut2.. nak tahu pergerakan baby tu mcmne😂

Sy selalu rasa perut meletup mcm blup blup. X rasa kick lg 😅

1y ago

Sama, sy pn ada rasa mcm tu, ingatkan angin

Haha ya, usually denyut tu dia tengah sedu.