Whole Grains

glass-placeholder

Betari

Whole Grains

Nutrients

Karbohidrat, Serat, Protein, Potassium, Bebas Gluten, Tiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6 (pyridoxine) dan E, Folat, Asid Pantothenic, Zat Besi, Zink, Magnesium, Fosforus, dan Selenium

Pregnancy

Betari adalah sejenis "bijian purba" yang kaya dengan protein, vitamin dan nutrisi lain yang sangat bermanfaat bagi ibu dan bayi. Malah, nutrien ini membantu menghalang kecacatan lahir dari otak dan saraf tunjang bayi serta mencegah anemia pada ibu.

Postpartum

Ibu boleh makan betari kerana ia kaya dengan nutrien dan mineral yang akan memberi tenaga dan membantu menyuburkan badan selepas bersalin.

Breastfeeding

Betari adalah bijirin yang baik untuk pemakanan anda kerana ia bebas gluten dan kaya dengan nutrien. Selain itu, ia dapat mengawal kolesterol.

Baby

Betari adalah makanan yang hebat untuk si kecil anda. Mulakan dengan kuantiti kecil semasa memperkenalkan makanan pejal pada usia enam bulan. Betari ini kaya dengan nutrien yang membantu otak dan perkembangan tulang belakang bayi. Anda boleh campurkan bijian purba ini dengan bubur nasi.