Suherenly Gideon, Malaysia

Mum of 1 naughty magician

About Suherenly Gideon

minyak kelapa dara
hi moms, siapa pernah minum minyak kelapa dara d'herbs ? yg itu blh minum ka kalau yg ada gdm?
Kalau ada gdm not sure. Saya takde.. start minum satu sudu sehari since 20weeks
1st time bsp
ni hari 1st time sy cek gula. syukur, nurse tu cakap ini kira ok lagi bacaan. esok jumpa doktor. harap² semua ok and tak perlu ubat, repeat bsp dan yg lain².
thumb image
bsp smpai bersalin.. cume atas doc.. ada yg kena seminggu sekali.. 2 mgu skali.. sbln skali.. mcm sye.. Alhamdulillah.. 3 bsp.. doc decide buat sebulan skali je..
minyak kelapa dara
moms, itu minyak kelapa dara bila sesuai diminum? ada yg cakap tunggu kandungan 7bulan baru blh minum. tapi ada juga yg cakap bagus diamalkan supaya senang bersalin. tapi kalau ada gdm blh juga ka tu
..read
VIP Member
Ada kes mnum vco. Kulit bawah dia strecth msa teran.. baby kluar. Kulit xkmbali asal. Hancur! Doc xdpt jahit dgn smpurna. 😅😶. Sy guna luaran minta suami buat urutan perineum. Bolei google mcmna nk b
..more
gdm
esok cek bsp, doktor suruh puasa start 10 malam ni.. start puasa sampai cek bsp esok pagi tu blh minum air kosong juga kan? sy lupa tanya doc sbab masa tu sy byk sgt fikir psl ni..
Boleh
boleh sis..
batuk berkahak
hi semua, boleh share tips utk rawat batuk yg berkahak, tekak gatal tak boleh banyak cakap. sy hamil 30weeks skrg. harap ada cara yg boleh rawat batuk ni tanpa beri kesan buruk pada kandungan. thank y
..read
Kumur air garam suam/ubt kumur yg dr bagi. Bancuh air suam+madu+lemon. Boleh la cuba 3x sehari..insyaAllah boleh krg/stopkan batuk
diet on gdm
hi mommies, sy mau share perasaan gembira walaupun blm cek bsp. smlm sy pergi klinik swasta, mau cek gula. tapi sy tiada puasa sebelum pergi klinik tu, dan sy ada makan manis, minum manis. Cuma, selep
..read
Waa. Byk nya turun.. sya pun kena gdm.. next week nak jumpa doktor lagi.. nak tanya, apa lagi tips dan diet sis.. boleh share? 😊😊
VIP Member
Selamat hari raya! Btw, nice info sis 😍