arini genap 37weeks.. esok jmpa pakar sbb baby breech..

yg ada pengalaman blh x share, procedure pusing baby tu cm mne.. sblm buat tu doc ada bg mkn ubat ke cucuk ubat ke.. sriau plak bila ingat esok, x tenang di buat nye 😅 lama x ye proses pusing baby tu n sakit x time doc pusing tu..? klau bby berjaya di pusingkan, adakah bby akan stay trus atau dia blh berpusing balik 😅 sbb sy pn ada gdm on ubt on insulin.. ptr nye kena serah diri 38w kn.. mcm2 plak bnde yg bermain di fikiran nie.. berdebar menanti hari esok.. please share pengalaman utk yg prnh buat pusing baby tuu.. tq mommy.. 😘 #ingintahu #bantusharing #firsttimebabybreech

6 Balas

Saya anak first 3tahun lepas buat ecv. Last minit doc tny nk cuba x. Sbb klu x berjaya pon still cser. Saya pon cubalah. Tpi x berjaya. So cser mcm apa yg dh plan. Kesimpulan saya dpt. better cser je terus. X payah buang masa ecv. Tenaga saya time hari masuk LR tu banyak habis dkt ecv je rasanya. Sbb before tu saya dh start puasa. Smpai habis cser pon kena tggu berapa jam baru boleh minum. Penat kehausan tu Allah je tahu🥹. Ni pendapat dari pengalaman saya je ya. Klu awak nk cuba ecv ikut awaklah. Apa pon semoga semuanya berjln lancar. Baby dan awak sihat walafiat. Amin.

11mo ago

owh yeke.. klau blh nk normal sis.. syg plak rasa kne czer sbb nie ank no5.. ank yg lain smua normal.. seram jgk bila dgr doc nk pusing bby nie 😅 doakn bby sy pusing la ye esok..

Sye 4tahun lepas ank first buat ecv mase 36w kt hosptl kjg, sblm buat tu ada cucuk ubat xingat ubat ape, 3 org Dr cuba pusingkn xlepas, kt perut kena pulas tu mmg sakit sgt xboleh sentuh Dr nak scan pun tjerit sbb sakit, buat pagi kena tgu kt wad smpai kul7.30 mlm cmtu utk pantau. pastu dpt discharge sbb ckp nk bersalin kt tmloh. esoknye pegi hosp tmloh jmpe Dr pakar utk date czer, smggu slpas ecv. Alhamdulillah semua ok.

11mo ago

owhh ada cucuk ubat jgk ye.. tkut lak baca pengalaman sis. 😅 doa kn urusan sy dimudahkn ye esok..

sye xde pengalaman buat ecv. tapi pernah la tanya member masa mengandung dulu. dia pernah buat ecv, dia kata sakit, terasa bby pusing, lps tu baby dia pusing menyonsang balik 😂 and dia req 2nd time ecv, nasib berjaya. ada jugak sedara saya buat ecv tapi baby xnak pusing. last2 emergency czer. so xboleh jamin dh buat ecv bby akan masuk laluan terus atau pusing menyonsang balik.

11mo ago

alamakk yeke.. tu yg risau klau da try pusing dia u turn balik plak 😅 sy ada gdm, doc ckp mmg 38w kne serah diri.. skrg pn da 37w.. klau blh mmg xnk kena czer.. ehh ghisauu di buat nye.. 🥺

sy pun doctor bagi 2 pilihan jugak..nak pusing atau czer..sy straight away pilih czer..sbb nak pusingkan tu pon 50/50 and risiko heart rate baby drop..esok nak kena pegi hospital taiping utk set appt czer..

11mo ago

sy x jd pusing sis.. ngam2 msuk blik nk buat ecv doc scan trus nmpk kepala bby da pusing bawah 😂 cuma esok 37w4d sy da nk kne induce.. smoga dipermudahkan urusan n x menanggung sakit yg lama la nnt.. 😁🤲

Sis nk tnya, baby sis breech tu kepala baby mmg kat atas atau dah berada di sisi?

11mo ago

doc x ckp pape lg sis.. cuma esok baru repeat scan utk tgk baby da pusing ke blum.. sy pn xtahu nk ckp cm mne sbb xde pengalaman.. ank yg lain smua bersalin normal.. nie yg no5 baby xmau pusing plak.. hrap sgt blh bersalin normal..

sis dah bersalin ke??