Perancang kehamilan

yang mana yang okay yer kalau implanon atau cucuk depo okay ke? Ada apa apa side effect tak? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Sy pakai implanon . First month period yg panjang 11-12 hari . Dua kali period panjang lepastu tak period dah . Dah 5 bulan pakai implanon. Takde ape2 effect dekat badan . Sy pakai pun tanpa pikir effect lepas pakai 😂 . Sbb takut termengandung lgi

depo dan implanon mempunyai persamaan iaitu kedua-duanya berkaitan hormon. sebelum sis pasang implan,try depo dulu. kalau depo sesuai,biasanya implan pun sesuai. mahal implan ni,dlm rm500-rm600 sekali pasang,boleh bertahan 3-5 tahun ikut pilihan sis