DUE BULAN 7

Yang due bulan 7 dah ready keee? Nervousnya rasa sbb ni first experience saya. Mcm mcm fikir especially macamana rasa contraction yg sebenarnya 😭 ada yg ckp mcm senggugut period tapi saya takpnh ada rasa tu huhu. Semoga kita semua dpt melahirkan dgn selamat & tanpa komplikasi 🤲🏻 #firsttimemom #firstbaby

34 Balas

Saya due 7/7 ni dh ready tk sabar nk jmpa anak tapi nervous takut semua ada tk ready nk ke hospital pun ada tapi dlm masa yg sama tk sabar nk jmpa anak 😭 sbb takut yela anak first tatau lagi rasa sakit contraction tu mcm mn semua dan saya sejenis takut nk pegi klinik or hospital saya takut jarum dan saya takut dengan semua kesakitan hahahaha sejak mengandung ni je first time kena ambk darah tiap bulan itu pun rasa sakit nnti nk beranak kena cucuk sana sini kena suluk lagi sakit contraction lagi part paling takut bila nk jahit org ckp jahit tkde bius agak nya bisa menangis saya nanti 😭

11mo ago

semoga mommy kuat semangat.. besar pahala kita ni kan.. hehee moga Allah mudahkan semuaa.. aamiin

Sye due 24/7 hhehe 2nd child, saje la share pengalaman bersalin anak 1st dulu . Pada saya rasa dia combination sengugut + nak berak yang mcm dah setahun tak berak. Sye banyak kali ckp nak berak kat dr masa dalam labor room tu , dr kata awak bukan nak berak, tapi sbb baby dah nak kluar. Hahahah kelakar pun ada. Tapi betul lah meneran baby memg mcm meneran sembelit maybe sbb tu ada few cases yang memg ibu2 betul2 terberak masa meneran. Tapi lepas baby kluar fuhhh hilang segala gala jenis sakit 😅😅 lega

Sy baru rasa fake contraction haritu. Mula2 rasa mcm nak buang air besar, lepastu sakit tu rasa mcm nak senggugut. And tak lama dia rasa mcm nak tercabut dah pinggang and tulang belakang ni. Rasa sakit semua. Ingat nak beranak dah time tu. Tapi masih 34 weeks. Risau😅Tapi org kata contraction sebenar lagi sakit and lagi kerap setiap 2-5 mins sekali. Sy pun first time mom jugak. Due bulan 7☺️

11mo ago

ye mmg mcmtu, sye dulu 1cm tu dh sakit dh 2cm xleh tdo trus😂 skrg ni trpikir2 mcm mnela nkhadap contraction nnt , due sye 28/7 ni

saya pun edd 27/7 ni..2nd baby..excited ada takut pun ada..hehe..smoga kali ni d mudahkn urusan melahirkan..sbb masa 1st baby hr tu induce sbb dh lebih due..sakit dia pun luar biasa gak..tp tu smua pengalaman..tawakal & nikmati jer moment jd seorang ibu..smoga kita smua ibu2 d sini d beri kekuatan utk melahirkan baby tercinta nanti..😘

Saya pun due bulan 7. Rasa sekejap je mengandung kalini. Tup2 dah sampai masa nak ada baby. Hihi. for my past experience, sakit contraction tu bila korang dah tqk boleh nak senyum, gelak2, tak boleh nak berbual lagi. Ha itu mmg betul2 contraction. Kalau masih boleh senyum, masih boleh gelak2, tu belum tiba masanya lagi. Hihi

11mo ago

kannnn... rasa mcm baru je test UPT. Eh tup tup dah nak bersalin. serammmmm. Hihi

sy pn end july inshaAllah edd..xtau nk expect apa..sjnis xpnh kene sggugut..tp rezeki Allah bg, masa sy buat HSG(check tiub)..sakit..google2, org ckp tu la sakit sggugut,ye la kot..dia mcm xbrapa selesa .dudk baring xkena...smga Allah mudahkan urusan kita aameen

sy due 22/7 susah nak describe sakit tu mcmn, sakit smpi tahap menggigil pegang tepi katil tu..harap2 sakit tk lama lah mcm 1st baby dulu..1st baby air ketuban pecah pagi pkl 8 mcm tu then on antibiotik start sakit pkl 1.30pm pastu masuk LR 2pm 2.36pm bersalin normal baby berat 3.29kg

sy pun nrvs... skrg 37week dah. baby dah buat kontraksi palsu. kdg² tiba² terkencing pdahal tak rasa pun nak kencing. ingtkn air ktuban pecah😂 tekejut sis.. sbb masih trllu awal. tp memang plan nak beranak awal. sbb x boleh lebih dari due. sy ada kencing manis in prgnncy.

Samalah sis. Sy due bln 7 spttnya tp kene serah diri hujung bln 6 sbb gdm. Skrg ni mcm2 fikir. Pandai tak meneran ni. Mampu tahan sakit ke tak. Boleh doa je la hari2. Semoga kita dipermudahkan semua urusan ye sis

11mo ago

sma due🙈🙈

due 7/7 but 6/6 hari tu duk wad sampai sekarang . now 35week6hari . sebab keluar darah campur lendir , perut mengeras sakit . just nak cakap masa check bukaan if tak tenangg tak relax yaallahh sumpahh sakitt ") terus trauma dah nak kena selup lagi .