Masa sesuai bkk buku pink

Week yg keberapa sepatutnya kita pergi buat buku pink? 😊

7 Balas

semalam saya baru pergi klinik ibu Dan anak..bila saya pergi dia suruh saya pergi klinik pesakit luar untuk buat ujian pengesahan kehamilan Dan minta tinggalkan no Telefon untuk dia call bagi tarikh appointment.ikut apps ni saya baru 6mggu lebih tapi smlm dktor ckp dah 7 minggu.pada saya better pergi je check wlaupun rsa awal..skurang2 kita dah ada next date appointment Dari asyik tertanya.

macam saya suka buka buku dalam weeks 8-10..sebab dah scan tgk ade heartbeat ke x..sekarang saya dah 9w g klinik nak buka buka..tapi nurse bagi appoinment 5/12 nanti baru ade kosong..

Ikut kawasan jugak sis, boleh call utk tanya. Mcm kt tmpt saya dia minta dtg nak tgok gambar scan baby tu. Pastu baru dia bg date utk buat buku.

skng kk kne apoitment dulu...7 or 8w blh dh call kk...pas2 nt diowg suh bg buku pink lme klo pnh prgnt...nt diowg call bila blh dtg klink...

sebelum 12w , ikut klinik kawasan jugak . ada yang 8w baru boleh buka, ada yang 4w dah boleh . tmpat saya 12w baru buka

Saya buka masa 7 weeks sebab berisiko. tag kuning

tempat sy seri kembangan 8minggu dh boleh bukak dah

1y ago

ooooo macam tu..okay terima kasih sis 😊 take care & stay safe 🫰🏻