GDM test air gula

Utk test GDM, minum air gula tu sekali shj atau akan ada lagi test mcm tu next2 time nnti? #firstmom #firstbaby

2 Balas

2hari lps sy jumpa doc,dia kate sy hanya sekali je minum air gula sb usia muda lg,minum time 28mnggu usia kandungan nanti..kalau berat naik mendadak,akan minum lg..xtau la camne

mcm sy skli je... mnum air gula mse 9w.. lpstu sngkut gdm... nurse ckp xyah ulng mnum air gula lg.. tpi kne buat bsp tiap2 2mnggu..