Mengenai anak 4 tahun

umur hampir 4 tahun still tak boleh bercakap? Apa solusinya ibu ibu . ada tips ! #ingintahu #firstmom #bantusharing

2 Balas

Speech delay ye.. Saya ada tnya nurse, nurse suggest rajin berckp dgn dia dan luaskan pergaulan dia. HP jauhkan. Klu mampu hantar ke taska. Saya hntar anak saya ke taska masa unur dia 3thn. Waktu tu dia cuma bole sebut 1 dua perkataan ringkas je dgn saya. Klu dgn nenek nya lg la tak mau bercakap.. atau bole ke kk bgtau masalah nnti diaorg akan rujuk ke hospital(klinik pakar kanak²)

Pergi kk dptkan nasihat maybe kk akan rujuk pada pakar