Risau dengan keadaan sendiri..

Umur 38..setelah 17tahun,baru lekat..skrg dh usia 8w..saya agak risau dgn kandungan,ok ke tak..yela,dgn usia saya mcm ni.mcm2 boleh berlaku.ada yg kata,selagi X bleeding selagi tu X jatuh..masalah loya pening kpla xde..cuma cepat letih sahaja...mummie lain ada perasaan risau mcm ni..boleh share!#SeriusTanya

6 Balas

sy mcm tu sis, sy masuk umur 30 baru nak ada first baby. baru preggy. masa pergi KK smua ok je, tp doctor ckap still kena check gula la apa, sbb umur dah 30. skarang dah 9weeks. sya sentiasa risau, lagi2 bila takda morning sickness macam org lain. tp badan sya je selalu sakit. pernah skali sya busy bnyak jalan sna sini, tiba2 malam tu keluar lendir coklat tpi sikit je. rupanya sy tak boleh penat sngat kena kurangkan activity. sbb tu la susah nak rasa happy , asyik risau je . wlaupun umur ni bukannya tua sngat, tp kdg rasa badan kita tak larat. 😅 tp sbnrnya ok je , kita yg kena jaga diri jangan buat kerja berat and jangan lupa folid acid. mungkin sbb sya ni first baby. Insyaallah, semoga semuanya baik2 saja. 🤲🏻

3mo ago

betul sis sya mcm tu , morning sickness tkda tpi asyik mengantukk je. dalam kereta pergi jalan kejap pun tido . kita ni yg overthinking kot sbb tgok simptom2 org lain 😅 semoga baby kita sihat sehingga melahirkan nanti 🤲🏻☺️

Saya pun mengandung di usia 40thn..Perasaan risau tu ada sbb setahun yg lepas pernah keguguran..Tapi alhamdulillah,semuanya ok..cuma rasa loya + xde selera makan tu yang rasa sekarang..saya gntikan dgn makan buah..Semoga kita semua yang tgh mengandung nie dipermudahkan segalaNya 🤲🤲

Alhamdulillah tahniah sis.. bgsnya u xde rasa loya n pening... letih tu normal.. bby dlm perut mkin mmbsr byk prbhn hormon bdn kita. xpelu risau sgt bykkn bdoa.. moga sis n bby sihat slalu..

Hi sis, blh amalkan Esp utk tenaga & kuatkan otot rahim jugak. Esp jugak bgs utk elak/kurangkan masalah Gdm..if sis nk tau lbih details blh contact sy ye 0148381290 😊

kite sebaya sis😊normal je tu bykkn bedrest jgn wat keje berat folic acid kena mkn..lain org lain simptom die jgn stress2 k

3mo ago

baik... terima kasih atas nasihat tu

normal rasa mcmtu

3mo ago

rasa tak sabar nak masok trimester ke2...