Keputihan bermasalah semasa mengandung

‼️TRIGGERED GAMBAR ‼️2/3 bulan sebelum preg hritu kena keputihan mcm ni sampai la sekarang , due 14/12 , kenapa ya kdg gatal kdg tidak kdg berbau kdg tkberbau pun , haih .. biasa keputihan mcm ni dalam 3/4 hari je dalam sebulan , tapi kdg 2 kali sebulan tapi kalau kene tang gatal tu mesti saya akan korek keluarkan #pleasehelp #ingintahu adake yg lain kene mcm ni jugak , please tolong nk kena buat apa rimas sangat ii

Keputihan bermasalah semasa mengandung
12 Balas

saya pun keluar macam ni.. kalau gatal saya akan buat rendaman air garam bukit.. Alhamdulillah hilang gatal tu.. tapi keputihan hijau ni xhilang.. still ada smpai sekarang.. cuma bila selalu sgt kluar tu sy mkn yogurt.. kurang la sikit.. klau tak, mesti setiap kali selepas buang air kecil mesti meleleh keluar😅 dan kalau keputihan mcm ni lebih baik buat test.. kemungkinan boleh jadi gbs atau candida.. kalau candida je nnti dr akan bagi ubat supp

sy pon ada mcmni kuning, stiap kali kencing ja msti ada, pkai panty lagila ada, tp xdak gatal ke apa, ckp kat nurse katanya slagi xdak gatal bau tu ok je, tp pelikla 50 kali kncing shari, 50 kali la keluaaa, risau laa, nt nak jmpk doktor sy nak mntak buat swab jgk laa takut tetiba kena gbs

7mo ago

pestu awk buat swab tak? klu lendir putih je xkisah, ni kuning tuu

samaa macam saya sis , sebelum pregnant ada la juga tapi hilang , ni da dri 6bulann pregnant sampai skrgg mmg jadinkuning je . sentiasa kena pakai pantilinerr , asal duduk jee mesti keluar takselesaa . banyak kali buat swab tapi bukan gbs laa cumaa candidaa je🫠 .

better sis pergi klinik then mintak buat swab nnt doktor akn ambik sample tu pergi lab sbb kita tak tahu kemungkinan ad jangkitan..saya pun kluar keputihan mcm sis jugak 2x dh swab then result bgtau saya ada candida.

Maybe infection. I perna mcm ni, since i housewife i tk pki underwear, let it berangin.. and bnyk minum air putih and boleh mkn yogurts! 😘 hope it helps. Setiap kli kencing i akan guna towel utk lap instead of tissue.

7mo ago

Hi, boleh je cuma for me kalau guna towel dia akan lebih serap kebasahan lepas cuci tu. ☺️

Sama macam sy , dh nk msuk 36 weeks tetibe ad n gatal gila . Smlam dh bt rendaman epsom salt tp gatal tu hilang la kejp , arini rse balik gatal tu, ad x mami yg bt swab kt klinik swasta ? Boleh thu brp aggran ?

Jaga hygiene, make sure vagina sentiasa kering, sllu tuksr underwear, jgn pakai pantiliner, jgn pakai pencuci vagina and pls jumpa dr untuk check. Maybe infection

sama la sis..saya pun mcm ni dri 2nd trimester..saya beli rendaman faraj n garam pink tu n buat rendaman ..alhmdulillah berkesan

Saya sedang mengalami masalah yg sama dengan awak. Check up saya jumaat ni baru plan nak bgtahu doktor untuk buat swab

Sy awal pregnant pun sama buat high vagina swab positive gbs kena makan probiotik sampai beranak , better buat test utk check