Ruam normal atau tak

Tolong mommies! Kalau ruam mcm ni, normal ke? Sebab mula dia tumbuh sikit lepastu jadi penuh muka sampai ke kepala & blkg badan sikit. Dah seminggu dah. Baby skrg 23 hari. #bantujawab #SeriusTanya

Ruam normal atau tak
2 Balas

baby saya pun mcmtu jugak baru ii lahir. kat kulit kepala pun ade. pipi pun byk. saya letak bedak agnesia je dh hilang biji ii kat muka dia. asal ruam susu je letak bedak tu. jgn bagi baby berpeluh nnti lagi byk naik biji ii tu lagi ii belakang badan ngn leher.

3mo ago

Yeke? Ni dia satu muka naik. Tak sedap hati rasa tak surut surut. Anak awak berapa lama hilang ruam tu?

Ada ruam tu normal untuk newborn. Tapi baby awak punya ni nampak teruk, bawa ke klinik pakar kanak-kanak ya. Buat sementara waktu ni, jangan pakai apa2 sabun, cream, or anything. Jangan apply apa2 kat muka baby.

3mo ago

Hehee sokay 🫰🏻 Yelah kulit anak lain lain kan. Masa refer paed tu, paed ckp apa?