Week 39 4 days

Today around 1.30pm I pegi toilet nak buang air kecil, then terkejut ada dark spot kat pantyliner i. Tapi perut I tak rase sakit lagi just baby gerak mcm biasa. First thought, mcm nak terus pegi hospital. Tapi fikir balik, air ketuban i belum pecah. So I ckp dgn husband, tunggu dulu la. Tengok keadaan mcm mane a few hours later. Until 6.30pm takde apa2 keluar lagi. So i assume that was tanda je. Any advise? #firsttimemom #firstbaby

11 Balas

Kawan saya ada experience, keluar darah sikit. Bila pegi hospital nurse bagitau ada org keluar darah dlm 3-4 hari lepastu baru bersalin..katanya normal je tu..jadi nurse suruh balik je dulu. Pernah dgr juga dari org lain. Cuma untuk kepastian boleh je pergi hospital terus.

Saya ada contraction plsu masa 36 minggu . Cek bukaan 0cm tp warded untuk pantauan. Spnjg warded tu ada trun darah spot, pink, bila bgtw dr, dr ckp xsakit xpa.. warded 3 hri.. still trun darah tp xsakit, seblum kluar ward dr cek bukaan 0cm . So boleh balik… huhu,

mcm sya msa bersalin ank sulong,bngun pgi tgok dekat kain ada darah..tpi lngsung xsakit..pergi hosp doktor check bukaan dh 2cm,tpi duduk wad 3hri lepas tu Bru bersalin..3hri jgakla jalan nk bukak,lama betul rsa contraction.

saya pon haritu kuar tanda darah. ketuban tak pecah lagi. pergi hosp dah 2 cm. kene tahan wad sebab dah ad contraction. esok nye bersalin dah. kalau dah ad rasa sakit perut terus pergi hosp tak perlu air ketuban pecah

ank 1st saya turun darah jgk..doc pn ckp, maybe 3,4hari lg baru beranak..nahh, sekali esoknya dh selamat bersalin dah 😂 kalau ada turun tanda tu blh je ke hsptl sis..

Mybe dh ada bukaan, sy turun tanda drh pegi hspitl bukaan 2cm tpi disuruh blik dulu esk nya dh strt sakit pergi hspitl smula alhmdullilah lusa nya bru slmt bersalin

tak semua org akan experience sakit walaupun selepas keluar blood show 😊 utk precautions baik pi hospital untuk check

Aiyooo.. ni mcm punya org pun ada ka. Kalau i jadi u i straight pergi hosp. Apa lagi nak tunggu????

klau rasa was2,pergi je hospital sis,senang kita tau

If I were you I will straight go to hospital