Masuk angin

Tips utk kurangkan perut masuk angin. Tak selesaaaaa. Kadang2 kentut boleh la rasa lega sikit. Tapi the other time takde rasa nak kentut. Minyak angin katanya tak safe utk prego momsss. #pleasehelp

4 Balas

betul kentut kurang skit rasa kembung tu....biasa sya akn baring ke kiri lg banyak keluar angin....and hari2 kene buang air besar supaya x berkumpul gas dlm badan...and sya akn bnyk minum air kosong nk bagi sendawa...x pernh pakai minyak angin lagi....tp ada je minyak yg x berangin yg sesuai boleh sapu di perut..satu lg sis...banyakkn berjalan petang2..jalan slow2 jgn laju2..

1y ago

Thankyouuu utk tips. Saya akan cuba semua. Sangat tak selesa waktu nak rehatkan badan. Baring asyik tak kenaaa.

ok ambil activated charcoal. charcoal selamat utk pregnancy. charcoal tu paling cepat nk keluarkan angin. Tips lain jgn sesekali minum apa2 guna straw. especially straw bubble tea yg besar. bila u sedut dr straw u akan sedut sekali dgn udara. udara tu akan jd gas yg terkumpul dlm badan n menyebabkan bloated.

1y ago

treat food poisoning, diarhea, reduce intestinal gas, reduce bloating

sy pun asal mkn je mmg akn kembung. bila² sy kembung sy mmg akn letak minyak angin. tp jgn letak dkt rahim, cukup bawah breast smpai ke pusat ok da tu. sy da tanya doc klau boleh, boleh ja dia ckp.

Sy pernah tengok orang post gaviscon yang color pink tu boleh makan untuk hilangkan angin atau sakit ulu hati