Suntikan tetanus

Tetanus dngn Att sama je kan actually..boleh ke tak ambik suntikan tu .. sbb kebanyakan keluarga sy yg ambik benda tu diorang Jd x larat mcm sebelum ambik Att tu .. sampai demam kuat dan paling teruk ada yg perut mengeras n baby dlm perut dh x gerak mcm selalu.. tau² dh still birth 😔 klw dibandingkn dngn keluarga sy yg x ambik Att, everything semua dia ok takda masalah.. kerja berat pula tu dia sbb dia tak tau yg dia pregnant.. 38week baru dia perasan tapi Alhamdulillah everything ok je dia walaupun takdak jumpa doc takdak scan takdak suntik bagai .. beza sngt dngn keluarga yg ambik suntik ubat bagai .. sorry jngn kecam sy ..sy tnya je sini ada tak yg ada pengalaman misi bagi lepas tak suntik Att .. #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Setiap penerimaan badan ni lain2.. tak semua org dapat beranak normal.. suntikan sgt berguna kalau ttiba kita ni kna czer.. tp ikut sis lah..kalau taknak ambik inform nurse/doktor ..nnt mgkin akan dibagi surat oleh pihak klinik utk kita sign.. Sbb time sy kna czer, doktor tnya ada ambik suntikan tetanus atau tak..so far nurse takda paksaan tp inform diorg.. taknak blkng hari timbul isu cakap pihak klinik paksa..

terpulang. maybe tu apa yg jadi kat keluarga awak. keluarga saya dan org keliling semua ambil tapi takde masalah semua selamat bersalin. boleh bgtahu nurse kalau nak reject