Harini 38weeks

Teringin nak tahu ibu yg 38w dah ada tanda2 baby nk keluar ke? Cuba share. Saya setakat ni takde lagi. Sedih plk org kata asyik tidur je sebab tu bby xnak kluar lagi. Struggle nya kita je yg tahu. Jom share tanda2 ibu semua ..#firstbaby

2 Balas

Sy harini pun dah masuk 38w. Cuma sabtu haritu dah kluar mucus plug ada darah sikit. Contraction pun ada la sikit2 start tp tak kerap sgt. sy skrg byk kan exercise jalan2 at least 20mins sehari. Menyapu/vacuum rumah. Tak kisah buat apa yg penting aktif gerak2. Lepas berjalan exercise tu ada la rasa sakit2 kat bawah and perut mengeras. Utk trigger contraction.

baru 38w awak. bukan dah overdue. abaikan je mulut2 jahat tu. Sy haritu 39w2d start rasa sakit perut mcm senggugut teruk. 6 7 minit sekali mesti rasa sakit. Sy tahan 3jam sebelum pergi PAC. sampai sana Dr cek dah 3cm