Suami curang tgh preggy

Terdetik nak check phone suami, skali tgk dia ada chat betina lain. Terus mendidih darah ni. Penat2 aku mengandung anak dia, duk muntah2 tiap hari, dia boleh nk test betina lain pulak. Wlaupun dorg tak bt apa2 still talking stage, aku rasa xleh moveon. Rasa cm nak cerai pun ada. Rasa cm nk gugurkan kandungan ni pun ada. Mcm mana aku nk moveon? #suamicurang

7 Balas

Deep breathing dulu. Ambil masa bertenang, masa suami tengah relax, cakap terus terang dgn suami yg puan terdetik tengok hp suami dan jumpa mesej tu. Kalau suami mengaku dan jujur atau mengelak, tanya dia, apa kekurangan puan hingga dia buat macam tu. Cakap terus terang yg ayat puan kongsi kat sini : "penat aku mengandung anak mu, muntah tiap2 hari, mu test ppuan lain?" Valid je puan marah. Jika dia kata tak dpt mesra dgn puan sbb puan dlm tempoh alahan teruk , kata kat dia, nak mesra dgn aku, mu yg kena bantu aku dgn kasih sayang bila aku penat duk muntah tiap2 hari mengandungkan anakmu. Mu lafaz terima nikahnya nama aku, mu kena terima lah aku penat duk hadap alahan mengandung anakmu jugak! Cewah siap sediakan skrip lg 😅 Rasa nak cerai nak gugurkan tu bukan sesuatu yg OK semasa marah. Steady dulu. Elakkan stress, tak OK utk puan dan kandungan.

Dh confront suami n dia pun ckp mmg one of the reason is bila sy tgh fasa mabuk2 teruk ni tak dpt selalu lyn dia, jd bila dia horn* tu dia chat tino lain. Benci betul alasan dia. Tak selalu layan pun seminggu sekali dua tu ada lah jgk. Ni mmg nk on mood merajuk, biar dia pandai2 lah pujuk smpai sejuk hati kita ni. Kang bg muka sgt risau jd mcm si alip aziz tu kang.

2w ago

Ya, jangan bagi muka sangat. Sekali dia buat, nak buat lagi. Kasi ajar. Baru masing2 saling menghargai suatu u perhubungan suami isteri.

suami dah tau blm y sis dah tau.ape pun sis kena bgtau die pasal y die dah kantoi.tgk reaksi or penerangan die soal ni.kdg tu kan mmg sakit ati..tp kekuatan sis pd anak.ank tu x Salah ape pun..ayahnya y bt ape x pk baik buruk.klau sis x mampu nk hadap suami..sis tye diri ape y terbaik..tp teruskan kandungan sis dgn baik

2w ago

ye betul sgt faham..perkataan maaf tu senang je nk kuar dari mulut tp y hadap tu perit.sbb mcm2 dlm kepala org pompuan duk pk.. tanggung sorang2.pasni sis terus tgk die bt ke x lg.. insyaAllah mommy kuat..kuat demi ank dan hidup seterusnya

Sy first suami curang time sy dlm pantang ank meninggal. Sy dpt tahu time sy mengandung 5 bulan ank kedua. Brapa thn sy ditipu hidup². Slps saja hbs pantang ank kedua, terus failkan fasakh dan ank hampir 2tahun baru dibubarkan pernikahan boleh hakim. Skrg lebih tenang n nyaman.

2w ago

Kuatnya you sis! Doakan i kuat cm u gak! Sy ni dtg dr divorce parent n mmg trauma sgt benda tu. kalau boleh xnak lah benda tu jd kat sy & tknak lah bg anak sy lalui benda tu. but if it meant to be, sy redho...

hoolm nuiioopppitwqqz