Kedudukan Uri

Td baru chekup Dr scan bby semua oky2 alhamdulillah .. pastu Dr ckp URI kat bwh . Tp tk tutup pun lg jalan keluar tu . Sepatutnya kedudukan uri yg sebnarnya di mne ye mommy² ade yg tau tk . Tp td Dr suruh g buat detail scan kt klinik luar .. nti dh tau result bgtau diaorg .. sbb nk update apa2 ke ataupun refer apa2 yg ptut . 18hribulan ni kne minum air gula n amik darah . Pastu 13/02/ kena minum lg air gula .. Pastu Dr ckp 28minggu nti bru repeat scan . Dr ckp sy dh 20minggu2hari tp kt app ni lak klau ikot kn due bersalin bru 19mingu6hari .. cm mne tu ye #firstmom #firstbby #19minggu6hari

1 Balas

Awal lg tu. Baby masih boleh berpusing lg. Biasa bila nk bersalin kepala baby kt bawah, uri kt atas. jgn risau awak. nnt scan 28 minggu boleh check uri kt mana. ada juga mommies alami even baby kepala dah ke bawah, baby masih boleh berpusing. sampai masa baby akan engage sendiri kt pelvic awak dekat2 nk bersalin. 19 minggu 6 hari dan 20 minggu 2 hari tu x lari jauh mana pun awak. Beza 3 hari je. Normal tu akan ada beberapa hari lebih @ kurang dalam perkiraan jangkaan tarikh bersalin.

1y ago

tq bgtau sis . sy tk tahu tu yg tnye hehe .