Saya cuma nak luah

Taklama lagi sy dah nk bersalin sekarang ni sy pregnant dah 8bulan and semuanya baik baik saja tapi tktahu kenapa sy asyik fikir benda mengarut, sy asyik fikir mcmana kalau sy mati time lahirkan baby sy dan sape nk jaga dia walaupun dia ada daddy tapi sy tk tktahu lah kenapa sy jadi fikir “blh ke org sekeliling syg ank sy mcm sy syg dia , mcmana kalau jadi apa2 time sy lahirkan baby sy dan mcm2 lah bermain kat fikiran sy ni 😭 sy taknak fikir semua tu tapi dia dtg dgn sndiri kadang sy duk sorang husb keje sampai nangis2 sebb sy duk berfikir 🥺 #firstbaby

2 Balas

Tiap kali fikir negatif istighfar banyak2, lagi2 masa sorang2.. Cari hobi untuk buang fikiran negatif, macam saya, saya mula mengait buat topi baby (walaupun tak siap2 lg 🤣), kadang2 saya print lukisan saya mewarna.. Saya berlainan dengan sis, saya awal2 pregnant harap saya meninggal masa melahirkan sebab saya stress dengan anak tiri, terlalu degil.. Tapi lama2 saya buat hobi saya, banyakkan istighfar, alhamdulillah sekarang dah ok.. Kalau suami ada kat rumah atau masa dia balik keja, pi peluk dia lama2.. Tenang ja bila peluk suami, nak nangis pun nangis dekat dia.. Kuat tau awak, baby boleh rasa awak stress, jadi awak cuba happy kan diri, inshaAllah semua akan ok2 ja.. Ingat yang ramai sayang kat awak

7mo ago

Ye awk Tiap kali sy fikir bukan2 pastu keluar air mata terus baby kick perut sy 🥺 mcm dia faham plk mummy dia tgh nangis , tapi sy takde masalah apa pun cuma fikiran sy je mcmni huhu , tapi sy kawal diri sy supaya tk nk fikir mcmni lagi

fikir yg baik2 je sis. InshaAllah takde pape. jgn stress sangat, kesian baby kat dalam perut tu.

7mo ago

Banyak kan doa dan zikir sis, insyaAllah Allah lindungi kita ngan baby, fkir yg baik2 jee, fkir yg awak jap lagi nak sambut baby awak, jap lg awak akan jd sorang ibu, jgn fikir negative okay