Tidak kerap buang air kecil

Tak tahu nak cakap macam mana. Tiba2 je 2 3 hari ni tidak kerap buang air kecil. Kenapa yaa?? Risau pulak di buat nya 🥺 lepas tu pagi tadi saya minum susu similac mom. Tiba2 pulak perut rasa tak selesa lepas tu cirit. 😅 ada tak yg mcm ni? #pleasehelp

2 Balas

Pregnant dah berapa weeks awak? Normal je tu tak kerap kencing. Nanti baby dah besar baru kah sikir2 nak ke toilet. Mungkin awak kurang minum air. Susu tu kalau awak rasa tak sesuai boleh stop. Try minum susu biasa mcm fresh milk dutch lady ke atau marigold hl ke. Susu ni biasanya nurse/doc sarankan sbb kandungan gula tak tinggi sgt mcm susu ibu hamil yg lain.

1y ago

Dah 12weeks. Tadi baru je pegi gi scan klinik swasta. Takut apa2 jadi. Masa scan tu amboi aktif nyak si baby 😅 lega rasa nya bila dapat tahu baby dlm keadaan ok. 🤗 yaa awak. Sy pun rasa stop laa minum susu ibu hamil tu mcm dah tidak sesuai dah dgn sy.

Tak sakit ke bila kencing? awak minum bnyk air tak?

1y ago

Ada rasa sakit sikit masa kencing. Mungkin disebabkan sy kurang minum air. 😅