Adakah normal symptoms mual dan loya berkurang pada minggu ke 8?

Tahun lepas saya keguguran kali pertama, tahun ni berhasil mengandung lagi, kebanyakan ibu normal mengalami muntah sehingga berakhir trimester pertama, symptoms muntah saya sudah berkurang pada minggu ke 8, adakah ianya normal? Kandungan pertama symptoms sy juga tidak berpanjangan, bila saya scan 'baby blighted' ( bayi berhenti berkembang dalam kandungan tiada dengupan jantung ) dan saya gugur pada bulan ke 3. kandungan kedua ini membuatkan saya lebih risau. kepada ibu2 yang sudah berpengalaman, adakah ini normal?

1 Balas

ya normal. alahan bukan penentu mengandung. ramai juga ibu normal yg mengandung tapi kurang/tiada alahan.