Ibu Gdm on diet

Tadi saya ade buat check up dengan dr kk die bagitahu saya gdm. Gdm on diet kalau saya tak kawal pemakanan takut lagi naik gula sebb skrg gula saya lepas makan 9.5😅. Dr ade bagitahu kalau gula saya naik lagi dr akan bagi ubat, pastu dr ckp kemungkinan bayi saya akan lahir awal contoh dalam 38 weeks jika saya dah start makan ubat. Jika paras gula saya kembali normal tak makan ubat baby akan lahir dalam 40weeks. Jadi adekah ibu ibu yang gdm di sini ade pengalaman bayi lahir awal?#ingintahu #firstmom

2 Balas

sy pon gdm on diet alhamdullilah bacaan bsp sy cantik. kalau awak nk bacaan bsp cantik makan beras basmathi pastu sayur lebih kn dlm masakkn jgn letak gula. kalau minuman plk jgn minum manis ii kalau blh skip terus air manis pon takpe. kalau macam sy setiap mlm minum lemon tanpa gula,air manis ii nii sebulan 2/3kali jee minum

1y ago

Okay baik tqsm🫶🏼

anak saya dua2 lahir awal

1y ago

Yeke disebabkan gdm ke sis? Maaf bertanya anak puan semua normal ke?