kena serah diri !

tadi pagi pergi jumpa pakar o&g bila scan baby still breech (songsang) so doc bagi date 24hb ni serah diri &&& 25hb nanti buat EVC . harap berjayala pusingkan baby , sebab kalau boleh memang nak bersalin normal taknak ceaser . saya umur baru 20th sayang rasanya kalau ceaser 😭 btw , sebelum serah diri , sabtu tu saya kena pergi kk untuk cucuk matangkan paru paru baby , agaknya sakit ke tak ya ? ada yang kata sakit ada yang kata tak sakit . kitonyoooo debo +++ takut hm #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

saya pernah kena ecv.. 1st pregnancy, pusing masa tu 36 weeks. mungkin sebab dah 36 weeks, tak kena cucuk matangkan paru2 baby. jadi saya takde pengalaman yabg tu. masa buat ecv tu, xsakit, cuma rasa tak selesa sebab kita jd berdebar sikit disebabkan ubat dan ada rasa senak sikit. tapi, overall, semasa proses pusing tu masih bearable. malangnya, failed ecv.. seminggu lepas ecv, turun tanda, dan alhamdulillah rezeki saya boleh bersalin normal. semoga dipermudahkan urusan puan..

9mo ago

i see.. alhamdulillah.. semoga dipermudahkan ecv nanti..

masa mula2 masuk ubat tu je sakit dalam 5 minit gitu.. pastu tak sakit dah.. nak kata sakit sangat tu takdela... rasa macam sengal2 je.. ubat tu cucuk kat punggung

czer or normal tak kisah pun sis janji ibu n anak selamat. cucuk dexa tu sakit masa ubat tu nak masuk je. lepastu ok mcm biasa

9mo ago

💪💪💪💪💪