Siapa ada pengalaman mcm saya?

Tadi jumpa doc kalau ikutkn kandungan dah 9w tpi baby dlm perut saya baru 7w dn doc kata saya miscarriage.. minggu dpn jmpe doc untuk susulan strusnya .. #firstmom #ingintahu

5 Balas

Hi mom..last Disember 14hb sy bt check up dkt klinik swasta time tu baby dlm 4wks , then Dr srh dtg semula 27hb. Scan kedua kali baby still 4wks and Dr declare miscarriage. Surat refer ke Hospital pn dkeluarkn (time nie alahan sgt teruk). Instinct ibu tetap kuat baby sy msh ada n sy x pg hosp. This month sy pg rescan balik d klinik lain, syukur baby mbesar n sihat ☺️ #12wks 6days

1y ago

Ada tips tak sementara saya nk jumpa Dr

awak ada keluar darah ke doktor cakap miscarriage tu, saya pun mcm ni gi scan swasta check dh nmpk janin dan jntung bby.. bila ukur 7w bru, klu ikot tarikh lastperiod dh 9w, haritu pi buat buku pink kk pnya scan takdpt nk ukur katanya kecil lagi so mnta dtg 2mnggu lgi, berdebar juga rasa harapnya baby membesar dgn sihat 🤲

1y ago

Saya mcm awak.. saya x de keluar drah pun… ameen

Kenapa miscarriage sis?baby xde jantung ke kantung kosong..doa banyak-banyak fikir positif..mana tahu ada rezeki lagi.. Saya pun kandungan lewat seminggu lebih tapi dia membesar dan ada jantung dah..

1y ago

InsyaAllah ada rezeki xpe doa banyak-banyak sis..semoga xde apalah..selagi tak ada tanda tu, fikir positif je sis..

samalah dengan saya sis..Dr bg suruh tggu 2 minggu lg for the next scan and today is the day.. harapnya ad rezeki untuk kami. #firstmom

apa sebab doc cakap miscarriage?

1y ago

oohh.. harap² masih ada lagi rezeki sis