LUKA JAHIT BERSALIN NORMAL

Sye dh hari ke-5 berpantang, dh 2hari rasa bisa betul kat tempat jahit tu sampai buang angin pun terasa bagai ditarik2. kenapa ek? gerak pun rasa tegang bisa kt kawasan punggung 😭 tapi luka jahitan tu elok je. memang mcmtu ke ye? maaf tanya, pengalaman bersalin pertama, tak berapa byk ilmu lagi 😌 klau ada any tips utk penjagaan kurangkan sakit atau baikkan, bole tak share kt komen? tq momiesss!#firstmom #pleasehelp

3 Balas

Minta nurse kk atau suami check betul2 area luka bahagian dalam tu. Risau ada infection mcm adik saya. Jahitan luar cantik elok kering. Tp still rasa pedih. Rupanya ada infection bahagian dlm. 😕

5mo ago

habistu dr buat apa ye if ada infection kt dalam?

sis skrg dh ok ke? sis buat apa je? ada check dr tak? sbb sy tgh alami

5mo ago

tukar pad selalu. tu smua saranan doc selepas sye gi check.

normal..pastikan sentiasa bersih..kerap tukar pad