Ada tak mamy yg trimester terakhir rasa panas dan bepeluh biarpun ada kipas atau aircond?

Sya tiap malam biarpun hujan sentiasa berpeluh walau pun tidur dgn kipas kelajuan max.. ada tak yang sama mcm saya? Lagi2 tengah hari asyik nak mandi jer sbb panas sangat#firstmom #SeriusTanya

13 Balas

bila pregnant badan kita kerja 2x ganda dari waktu biasa, 24/7. macam kereta kena ram 24/7, lama2 enjin panas. and volume darah pun makin banyak, especially masuk 3rd trimester. tu pun buat makin panas juga. saya dari awal dah start panas, tapi masuk hujung2 3rd trimester ni makin tak tahan panasnya rasa nak cepat2 bersalin semata sebab tak tahan panas je ?

Normal je sis saya dlm acon pon peluh. Jalan dlm mall mcm jalan dkt pasar. Peluh ye. Tdo malam acond still berpeluh sampai kena bukak kipas. Redha je la sbb mmg hormon kita memgandung gitu

Normal. Badan kita tgh menghasilkan lebih banyak darah sebab berbadan dua, jadi badan akan panas. Saya dah mula badan panas daripada hujung trimester 1 lagi.

4w ago

sya masuk trimester ke 3 ne baru rasa panas membahang ..

normal saya pun berpeluh dah kalau malam kalau boleh xberbaju?? anak dan suami berselimut saya xda lantai sejuk pun still brpeluh ?

Normal kot, sebab saya pun rasa yang sama lately ni. Dalam keadaan hujan + berkipas pun boleh berpeluh

Sama. Masuk 3rd trimester mmg panas lain macam. Bertabahlah ya kita menghadap hormon changes ?

normal sis...saya kdg pukul 2 pagi pun bangun mandi...sebab tak boleh tidur, panas....?

normal awak. husband sy dah kesejukan, sy dekat sebelah rasa panas lagi ?

Saya. Berpeluh2 siang peluh malam peluh. Aircond mcm kena on 24 jam.

Makin membesar perut makin panas sis especially 3rd trimester. Normal

4w ago

ohh faham tq respon