KEPUTIHAN BERWARNA KUNING

HI sya mau bertanya psal keputihan adakah normal berwarna kuning tpi xbnyk kluar sikit sahaja 😌mcm mna cara mau hilangkannya? #ingintahu #seriusnanya #firstbaby

5 Balas

Klau keputihan warna kuning pastu ada keluar bau..tu kena pergi cek..sbb takut Bby kena jangkitan juga..sllu kita bila berklinik kita tanya nurse tu dulu apa mslh then diorng tulis dlm buku pink Bru refer doktor bila dh jmpa doktor..doktor cek n dia bagi 1 ubat bagi masuk dlm tu miss v kena guna skli jk guna tu ubat.. baru kena tggu dlm 2 minggu laa kptsn makmal tu nanti tanya jk nurse kita nanti psl kptsn keputihan tu...ni pglmn Sya laa☺️

1y ago

ubat tu besar ada dlm 1 inci la gtu tu LPs Ksi msuk kena bring dlm sejam sampai dia cair jgn duduk atau p tandas kncing kh..tu kena guna sblm Tdr..ubat tu dia cair ikut suhu Bdn ☺️

Hai sis, saya pun pernah kena. Saya makan yogurt kosong yang takde perisa tu, lepas buang air mesti lap sampai kering guna toilet paper, seluar dalam pun pakai yang 100% cotton. Sekarang alhamdulillah dah takde keputihan.

1y ago

Owh Yaka Tq infonya 😘

saya pun ada kadang ada dan tiada ada bagitau dr pasal ni dia bagi ubat insert.saya dah masukkan satu tapi fail ni nak tunggu masukkan yang kedua..tadi cuba makan yogurt juga.

Sy kne br2 ni... kua sikit2 tp kuning nk ke hijau... tp xberbau.. tp tiba2 turun drh kne warded.. dlm wad doc kata kencing kotor... now on ubat antibiotik 10hari..

1y ago

Owh. lebih kurang ja usia kandungan kita. sya 28week4day hehe

sya pregnant bru 27weeks2day