Buasir selepas bersalin

Sya ingin bertanya..sya sudah selamat melahirkn pd 22/8 usia kndugn pd 37w6d..soalan syaa..sya terkena buasir terkeluar lbih kurg sebesar jari kelingking..nurse kata tak teruk sgt..tpi seksa nk bt jalan..dh cuba msukkn tetap kluar jugk..dn sya blm membuang lgi dri lps bersalin..mcne eak nk bgy dia msuk blik? Ubt ap yg sesuai?#pleasehelp

1 Balas

Hi mommy. Kadang ada doc cakap bukan buasir. Tapi ya memang seksa nak berjalan, duduk pun seksa. Kadang makan masa nak bagi susut. Pastikan sebelum susut mommy minta suami belikan ubat lembut najis. Boleh beli di klinik. Kalau tak nanti lagi seram nak membuang.