Nk tanya. Maaf gambar agak kotor.

Sya bleeding 6 hari lepas. Dah pergi hospital semua check alhamdulillah baby masih ada dan jalan takde bukaan. Doktor bagi balik suruh bedrest jangan jalan banyak dan jangan stress. Sya dah buat semua ape yg doktor suruh tapi masih keluar mcm ni. Ada tak ibu2 mcm sya. Adakah normal. Nk ke hospital dan klinik dah ulang alik doktor ckp benda sama. Takde bagi ape2 ubat.#firstmom #pleasehelp #ingintahu

Nk tanya. Maaf gambar agak kotor.
4 Balas

Hi awk, sye pun hari tu bleeding macam ni masa awal kandungan 5 minggu and dalam satu hari 3-4 pantiliner tukar. Spotting ni stop 8 hari. Sye memang betul2 bedrest even makan pun family dengan husband hantar makan dalam bilik. Sye nak bergerak if nak ke toilet. Alhamdulillah sekarang takde dah. Awk bedrest je okay jangan buat apa apa keje atau bergerak sebab kalau kita bergerak dia akan keluar.

1y ago

Sy arini 16mgu 3ari…td pon sy scan dokter ckp bby ok..uri pon duk kat ats..sy ada amek sample kputihan..awl prgnant mmg sy ada spoting..dah 2x dokter bg ubt kuatkan rahim..tp hati kita ni tetap risau slgi ada darah..kdg rse xnk dah msok mncung itik..harap kita dlm jagaan Allah sllu

separttnye doc kne bagi ubat untuk kuatkan rahim awak.. Sye pun hari tu bleeding banyak.. sekarang hari ke 4 dah X de.. lepas makn ubat tu terus Sye bedrest X buat kerja langsung.. Smpai bosan.. nak buat kerja knee bising dgn suami suruh rehat.. awak bedrest je dlu . kali scan baby Okey in Syaa Allah .. fikir positif..

1y ago

Entahh laa sis. Sy dah xthu nk ikhtiar mcm mane hanya mampu berpantang dan bedrest je. Ni sekarang pun masih keluar lagi mcm ni. Dah xthu nk buat ape hanya mampu berdoa dan tawakal je. Semoga kandungan ni selamat.

sllunye doc akan bg ubat kuatkn rahim..sy dulu ank 1st cmtu..dulu keje angkat berat..mmg kerap bleeding..jd doc msukkn muncung itik tu tuk tgk punca bleeding..skli ade polips dlm rahim..ari yg sama jgk sy kne pi spital tuk buang polips..pastu trus xde bleeding

1y ago

Yee doktor ada masukkan muncung itik tu selepas scan. Tapi doktor ckp takde bukaan. Lepas tu dia ckp suruh bedrest je jangan stress jangan buat apa2 kerje langsung . Ubat pun takde bagi.

dh 6 hari tapi masih bleeding ke? saya kenw mcm ni jugak hr tu alhamdulillah baby okay tapi doc bg ubat kuatkn rahim.. dupaston x silap nama ubat tu

1y ago

Yer. Tapi sya hospital atau klinik xde bgi ubat kuat rahim pun. Sekarang hanya bedrest dan berpantang. Hanya tawakal nk pergi klinik dah penat ulang alik. Tunggu appointment 7/5 nanti.