13 wks pregnant kaki lenguh normal ke

sya ada travel juga dgn bas dlm sejam perjalanan la dlm bas rasa lenguh betis dah .lpastu berjalan lagi esoknya bangun tidur rasa lenguh betul kaki ni. bila dah balik rumah pun hari kedua masih blum hilang lagi lenguhnya .normal ke??apa yg sya blh buat utk hilangkan lenguh tu .nak letak minyak panas tak boleh .🥲🥲 #ingintahu #firstmom #bantusharing #Sharing_dong_Bund

6 Balas

sy sarankn awak utk makan caltrade 600 D plus..Kita start makan vitamin ni sehari sebijik utk kurangkn cramps,lenguh..SBB bila pregnant mmg calcium magnesium zinc dlm badan Kita Akan berkurangan..Kita makan mmg da xde lenguh2 cramps bagai..Kita kerja Naik turun tangga..diri lama jugak..Kita kerja dgn anak² kecik..perlukan movement active..so far,malam tido xde kejang2 betis ke anything ..vitamin ni bagus SBB Ada mangenisum..yg warna purple ni

2mo ago

oh okay thanks sis. nnti sya try cri supplement ni

Normal kot sbb sy start mcm tu. 13wks jugak. sakit paha, betis . sya bdiri memasak je , terus sakit2. Bangun tido pun sakit , lenguh.

2mo ago

aah . sya pun bgun tido baru terasa sakit lenguh tgn kaki .sbb sya ada pergi company event tu travel dalam sejam dlm bas .time tu pun betis dah rasa x selesa lenguh mcm2 position dah kaki dlm bas tu 😅. dekat tmpat event tu sya berjalan masa dkat homestay la kena pergi ke bas jalan sikit sbb bas x blh masuk ke homestay .dekat event kaki dh lenguh mmg x larat la brdiri lama. balik dri event esok pagi nya kaki tgn smua lenguh rasa nak nangis pun ada .🥲

Hai awak kita sama, 13 weeks hari2 kaki rsa kebas dan sakit. Tak ad cara mmg minta tlg husband urut hari2 🥹

Boleh urut sis.. tapi guna minyak urutlah jgn guna minyak angin

sebaiknya, bertanyalah kpd dokter

2mo ago

👍

normal..

2mo ago

oh klau normal okay la