Baby kuat terkejut

Hi.. sy xbedung bby sy.. sbb kalo bedung tgn, dia akan menangis.. so bby sy bile bunyi bising sikit jer tgn dia akan terangkat.. macam terkejut.. bahaya tak eahh? Sy takut dia kena serangan jantung jer.. sbb bile dia terkejut mmg terkejut sungguh.. risau..#seriusnanya #ingintahu

2 Balas

tu namanya moro reflex. boleh cuba google dan baca lebih. benda normal untuk baby bawah 3 bulan. sbb tu kena bedung utk elak benda tu berlaku. baby mmg akan bising tapi kita la kena cuba tenangkan. follow page fb/ig baby language utk cara tenangkan baby bila bedung

mak saya pesan,klau xbedung,letak benda berat atas dada dia cth mcm tuala