ngidam laksa

sy X pregnant tp sy dh bersalin czer bulan 9 tahun lepas jadi dh 6bulan berlalu .. persoalan sy kt sini betul ke ibu2 czer kena tggu setahun baru boleh makan laksa ya? #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #bantusharing #Sharing_dong_Bund #newmom

3 Balas

Pernah juga dgr yg ni. Yg beranak normal pun orang tak bagi. Melainkan awk ada allergy kt bahan laksa, pada sy boleh je makan. Sbb saya sendiri hantu laksa. Ikut badan masing2. Sbb lepas beranak ni badan & hormon pun blh bertukar. Kalau tak berani jgn makan. Kalau nak makan, berpada2.

hai sis.sy pn ada dgr yg kne pantang tk bleh mkn laksa setahun.sy ada tnye mak sy,kata dia nk mkn boleh cuba mkn sikit ngok pd badan.klu bdn ok bleh terima,mksdnya ok boleh trus kn mkn,ank sy skrg bru 6bln,sy da mkn laksa l,alhamdulillah baby mnyusu bdn spnuhnya tkde apa,sy pun ok.

4w ago

mcm mana nak thu badan boleh terima ke x tu ye, xde masalah ape2 ke ye?

tak betul. biasanya sebab ada orang angin sebab tu ada yang pantang sampai setahun, lebih pun ada. tapi bagi saya, kalau awak takde apa apa allergic dengan laksa @ bahan2 dalam tu, boleh je nak makan. kalau awak masih tak yakin, cuba la dulu sikit.