ubat setraline selamat kah untk kandungan.

sy telah disahkan sbg pesakit yang mempunyai masalah mental (MDD w PSYCOSIS) dan doc dah suru sy start makan ubat (setraline). dan sy juga ada baca kat google tentang kesan sampingann ubat ni yang membuatkan saya masih ragu2 dan was2 utk makan ubat ni walaupun doc yg suru. ada x yang ada masalah yg sama mcm sy ? ada kah ubat ni berisiko utk menganggu perkembangan kandungan? #seriusnanya

ubat setraline selamat kah untk kandungan.
1 Balas

masa jumpe doctor ade bgitau pregnant x? selalu kalau doctor tau xde mslh pon utk mkn. google tu xyah ikut. byk x betul dri betul.

2y ago

ada , tapi still rasa was2 .