Wiladah perlu ke mandi dan solat bila darah tak keluar?

Hi, sy skrg tengah tunggu proses baby dlm kandungan gugur sebab dah confirm baby dah tak bernyawa, takde jantung dan tak membesar. Tapi darah yg keluar sikit2, kadang2 ada hari memang tak keluar. Soalan sy, boleh ke sy mandi wajib dan solat macam biasa ke bila darah tak keluar? #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

yes. kena mandi wajib. kandungan berapa bulan? dah berapa hari Keluar darah?

11mo ago

Dah 12w, tapi janin stop membesar masa 8w. Start 2 hari lepas keluar darah, pastu stop kejap. Pagi nie keluar balik tapi sikit je. Doc suruh tunggu sampai 26hb nie. Skrg konfius, nak mandi wajib terus atau tunggu lagi keluar darah.