Teenage mommies ada kt sni x ?

Hi, sy skrg mengandung ank luar nikah, da 26 weeks. plot twist, sya skrg berada di fasa remaja, bukan dewasa dan masih bersekolah. Parents xtau sya mengandung, ada tips x nk bgtau? dan saya mencari keluarga yg mencari anak angkat. Saya masih muda dan belajar, xmampu nak jaga. Ni kalau parents tau pun saya rasa akan kena halau, dan mesti xboleh nak jaga baby. Saya xkerja, xde duit simpanan :(

7 Balas

Anak first saya teenage pregnancy jgk. Plus kahwin time anak dh 5 buln mcm tu. Nnt maybe awak kena tahan kt hospital 1 malam. Then pihak hospital call penjaga then suruh buat report. Lepastu nnt dia bgi surat untuk buat buku pink kt kk. Pergi kk kena ada penjaga. Kalau tk tk boleh buat buku pink. Baby pon dh besar. Alang alang tu awak tunggu je sampai bersalin bgi orang je kalau awak tk mampu jaga. Tpi selalu kalau baby dh besar dh bersalin mesti awak sayang nk bgi orang. Just bgithu experience sendiri

dah buat buku pink ke dik? utk tmpt stay u boleh cuba cari ig @rumahkita . tempat perlindungan ni khas utk yg ade anak luar nikah n ibu tunggal x silap. boleh cuba dm or ws dyeorg tnya ape perlu buat n cara nk bg anak as anak angkat ape sume. utk cara nk bgtahu tu cuba pergi je kk dulu n tanya ape patut buat. xpun call kk dulu ke. sbb x silap kot adik nk buat buku pink pun kena ade penjaga skli sbb bawah umur kan

1mo ago

xbuat lagi, baru je tau pregnant sbb da lama sgt xperiod. tau ii da 26 minggu. kalau g kk dorg ad mintak bantuan parents x?

Awak doa lah bnyk bnyk cuba slow talk dgn parent awak , dulu saya pun mcm tu juga , awal awal mmg parent akan marah , tapi lama lama nanti Insyaallah okay . Bila baby dh lahir mak saya suka je . Awak cuba ya slow talk .

4w ago

terima kasih

Pgi klinik bagi yang bawah umur kena ada penjaga,cuba lh cakap dulu,jujur dgn parents,memang kne mrah sbb mmg salah kita,sy pernah laluinya,end up parents trima suka ada cucu mula2 kne marah lah..

4w ago

sy tau ni slah sy tpi baby ni x salah,sy tanggung smua ni pilihan sy,mnta ampun&ckp minta tlong bawa pgi klinik..kne mrh dgr je esok2 sjuk lah tu..tkde parents tk syg ank bsr mna pun silap tu..but klau diorang tk trima juga awk kne kuat n cri pertolongan yg btul..

boleh dapatkan info / nasihat dari Orphancare.org.my Salah satu NGO yg boleh uruskan anak yg bakal lahir nanti.

Pm sy adik sy nk cari anak angkat die tk de ank sebub sakit

Nak bg blh pm saya.... Kecian baby

2w ago