tips naikkan hb darah

Hi, sy skg pregnant 8minggu, dr check hb sy low 8.1.. ada tips tak utk naikkan hb ? mostly semua suggest makan kerang, hati ayam, paru dan pedal tapi sy xberapa suka makan.. ada ka makanan lain selain makanan ne ?#pleasehelp #firstmom

6 Balas

Ada lagi makanan yang lain sis. Ayam, ikan, daging, jambu batu, delima, buah naga, sayuran hijau macam brokoli, sawi, bayam. Elakkan makanan/minuman yang mengandungi kafein seperti coklat, teh, kopi, minuman bergas. Cara pengambilan pun perlu betul.

byk bole membantu, jus buah jambu Batu, jus delima, minyak kelapa Dara, jus mamariam, sayur2 hijau,

Makan vitamin Iberet, pastu makan atau minum buah delima hari². Insyaallah naik hb.

sebelum ni saya makan jambu batu hari2 sis. naik 13.1 hb saya 😅

NINGXIA RED (MIXED BERRIES DRINK) YOUNG LIVING

Beli pati delima gulsan..

11mo ago

Betul. Beli pati delima