Kencing tak lawas

Hi, sy sedang alami kencing tdak lawas dsebbkan oleh UTI (urinary tract infection). So , solution dia adalah minum air kosong@air barli bnyak2 kan ? Masalah sekarang, saya taktahu nk minum air banyak2 tu waktu bila since siang hari puasa, then malam saya xlarat nak bangun kencing setiap beberapa min. Sy pernah bnyak kali bgun mcm tu end up esoknya sakit kepala waktu pergi kerja… mommies ada cadangan x untuk saya ? 😞😞😞 #firstmom #22w

2 Balas

saya gbs positive , kencing kotor dan tak lawas . then dr masihatkan saya utk kekal hydrated . jadinya saya tak puasa kalau tidak pundi kemcing saya akan sakit dan ngilu teramat .

Kalau macam tu, lebih baik tidak berpuasa sebab ada keuzuran atau kesihatan yang kita perlu pantau. Lagi waktu mengandung ni. Btw, kita sama 22 minggu sekarang. ☺️