24 minggu tapi baby kurang gerak

Sy sebelum ni kerap rasa gerakan bby, tapi sejak msk 24 minggu saya rasa kurang gerakan. Normal ke? Dah check up di klinik, tak nampak sebarang masalah pada bby. Jadi risau #firstmom

7 Balas

Kurang tapi ada bergerak jgk kan? Mcm sy skrg dh 25w..ada hari dia aktif sgt tiap masa kick..ada hri belah ptg mlm je..time2 duk saje tu biasa dia aktif..lau time byk aktiviti snyap je dia atau mngkin sy xperasan dia gerak kick..yg penting ada je pergerakkan..jgn berhari2 diam je

misi ckp klau xde lgsung kna pggl dia.. urut2, jgn kuat.. klau ade gerak/respons,dia ok la tu.. slalu sgt aktif if lapar ja.. ckp mkn dia diam.. so kna pggl2.. 24 weeks dia dh bole dgr.

Sama sis. minggu ni sy masuk 24wks baby x gerak aktif mcm sblm ni. Tp ada pergerakan sikit2. Mungkin skarang bnyk tido kot dia

Baby banyak tidur waktu ni. Saya pun sama baby active waktu saya nak tidur je lain senyap je unless lapar sgt.

Saya pun sama... Risau jgn cakap la... Tp bila scan doc cakap aktif je...

saya pon macam ni

normal.