hari nii rasa baby dalam kandungan makin kebawah

sy rasa mcm baby makin kebawah sgt pastu hari nii satu hari berak ii tapi tanda ii nk bersalin mcm rasa contraction tuu takde lagi. ibu sy pesan tunggu dah keluar tanda baru gi hospital. tapi tuuu lh rasa risau sgt sbb first mom pastu ddk rumah sesorang. bagi pendapat korang mcm mana perlu ke gi hospital. tolong jgn kecam yee sy cuma tanya pendapat shj mana tahu ada pengalaman “tanda contraction takde tapi dh 2cm pembukaan” # baru 38week

1 Balas

Normal sis. Sy pun dah 39 week tanda lain takda. cuma kerap mengeras tapi tak regular time. ada berak2 cair. sy baca tu jgk antara persediaan rahim. otot start longgar. nak bagi bukaan laluan. sama sama kita banyak kan exercise dan berdoa. moga dipermudah urusan bersalin. aaminn.

10mo ago

amin❤️