Muntah selepas makan

Hi sy punya pregnancy journey lain mcm kalini. 1st n 2nd baby loya muntah sekejap sgt dlm sbulan dah hilang. 2 2 boy. Kalini berlarutan dah nak masuk 7-8minggu loya dan akan auto muntah lagi2 kalau makanan tu xkena dgn perut saya. Skrg sy bru masuk 13 minggu. Risau berlarutan. Ada tips x hilangkan loya?

1 Balas

alhamdulillah klau x teruk 😂 sy dlu sepanjang kehamilan smpai dh nk bersalin still muntah ii lagi.. seksa dia Allah je tau... smua mknan x leh telan, yg boleh telan roti, biskut, susu, jus buah, buah ii an... yg berat ii smua x leh masuk perut.. nk hilang kn rasa loya tu klau x tahan sngt try mintk doc ubat tahan muntah/loya .. selain tu mkn buah ii an fresh atau jus buah... klau minum air masak putih x boleh, try minum cmpur dgn pati sunquick sikit bgi ad rasa masam manis