Nak minta pendapat

Sy pregnant ank first n skg tggl berdua dgn husb sja, husb krja sy suri rumah. Spnjg pregnant ni husb byk juga bntu cuma bab mknan tu ssh sikit, tekak ni nak mkn msakan kg jaa😅terfikir jga nak blik kg beranak n berpantang kat sana sbab ada parents yg bole tgk kn tpi dlm masa yg sma x nak tgglkn husb lpastu sy risau klu msa berpantang nti sbab xda pglmn🥹ada x mommy yg mcm sy, sy bgung skg nak beranak kat kg atau x #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Kalau i, balik beranak kat kg je. Senang lagipun you first time kan pregnant. Bila dgn mak, senang mak boleh ajar and uruskan you dengan baby. I punya suggestion, you balik berpantang sebulan je dgn mak. Pastu ajak la husband balik kg tgk baby seminggu skli ke. Sebab pospartum bukan mudah tauuuu. You kena mentally strong. So kalau ada dgn mak, mak boleh support and tgk2 baby masa you nak lelap kejap/ nak makan. First few month you akan penat sgt2 sebab takkan cukup tidur. I just bagi i punya opinion je. Nnti you cuba duduk and bincang dgn husband you ya. Tgk mana yg terbaik. Take care dear 💕

Kalau takda pilihan, berpantang di kampung saja. Kalau ada pilihan, ambik CL duduk di rumah